Sosyal Medya

Coğrafyamız

DAEŞ’e karşı YPG-ESAD işbirliği!

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG ile eli kanlı Esad ordusu, Haseki ilinde DAEŞ’e karşı ortak hareket etmeye başladı. Rejim güçleri Kürtlere silah desteğinde bulunurken, ABD’nin de koordineli bir şekilde DAEŞ’e havadan saldırdığı öne sürüldü. Suriyeli bir komutan da “Kürtler bizim onlara verdiğimiz silahlar olmasaydı DAEŞ savaşçılarını kuşatamazdı” dedi.



Suriye’de muhalifler ile Esad’a baÄŸlı askerler arasında çatışmalar sürerken, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu olan YPG’nin Haseki ilinde DAEÅž’e karşı Åžam rejimiyle ortak hareket ettiÄŸi öne sürüldü. Fransız haber ajansı AFP’ye göre Kürtler ile rejim güçleri arasında ikiye bölünmüÅŸ olan kentin güneyinde DAEÅž’in saldırılarını püskürtmekte zorlanan ordu ilk defa YPG ile aynı safta savaÅŸmaya baÅŸladı. Suriye ordusunun Kürtlere silah verdiÄŸi de belirtildi. 

RUS YAPIMI SÄ°LAH TAÅžIYORLAR

25 Haziran’da DAEÅž’in rejimin kontrolündeki güney bölgesine girmesi üzerine bölge sakinleri YPG’nin kontrolündeki kuzeye kaçmıştı. Güney semti Guveyran’da bir asker AFP’ye “Haseke’de tek başımıza savaÅŸamayız, çünkü DAEÅž çok kalabalık gruplar halinde saldırıyor” dedi. Suriyeli bir komutan da “DAEÅž’in adamlarını Guveyran’dan çıkarttık, geriye az bir yer kaldı. Kürtler bizim onlara verdiÄŸimiz silahlar olmasaydı DAEÅž savaÅŸçılarını kuÅŸatamazdı” ifadelerini kullandı. 

AFP Kürtlerin hükümetten yardım aldıklarını inkâr ettiÄŸini ama askerlerin kullandığı silahlara benzer Rus yapımı silah taşıdıklarını kaydetti. Didar adlı YPG savaÅŸçısının “Bizim için tek düÅŸman var o da DAEÅž” dediÄŸi aktarıldı. Åžirine adlı savaÅŸçı da “DAEÅž etrafındaki kuÅŸatmayı güçlendirmek için savaÅŸçılarımız kentin doÄŸusuna ilerliyor” diye konuÅŸtu.

ABD Ä°LE KOORDÄ°NASYON Ä°DDÄ°ASI

ABD yönetimi DAEÅž’e karşı hava operasyonlarında Suriye ile koordinasyon olduÄŸunu söylerken bir YPG yetkilisi AFP’ye “UçuÅŸlarda Suriye ordusu ile koalisyon güçleri arasında koordinasyon var. Ä°letiÅŸimi bir Kürt aracı ile saÄŸlıyorlar” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.